ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κοπή Πίτας 2018

Τον καθιερωμένο αγιασμό για το νέο έτος και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας έκοψε η Διεύθυνση και το προσωπικό του ΙΚΕΠ-Λογιστικού Γραφείου της Δώρας Μπαλτατζίδου την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Η Δώρα Μπαλτατζίδου ευχήθηκε σε όλους τους συνεργάτες της μία καλή και δημιουργική χρόνια με υγεία και ευημερία στους ίδιους και στις οικογένειες τους.  

Σε ισχύ το «περιβαλλοντικό τέλος» στις πλαστικές σακούλες. Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις και για τους καταναλωτές;

Από την 1 Ιανουαρίου 2018 οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση σακούλας υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο πλαστικής σακούλας για την διάθεση τους στους καταναλωτές. Το τέλος αυτό για το 2018 προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών συν Φ.Π.Α και για το 2019 στα 7 λεπτά συν Φ.Π.Α

Έως σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα-Θα δοθεί παράταση μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν συμπληρώσει και υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση έως και σήμερα θα βρεθούν εκτός,  πλην ορισμένων περιπτώσεων για τις οποίες αναμένεται να δοθεί παράταση.

Υποβολή δηλώσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα από το ΙΚΕΠ-Λογιστικό γραφείο ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ

Έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο με τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ.

Βασικό κριτήριο για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης είναι το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2016.

Έως 31 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων για επιστροφή Φ.Π.Α Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος

Έως της 31 Οκτωβρίου οι αγρότες που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ ζητώντας την επιστροφή του Φ.Π.Α. Απαραίτητα έγγραφα προς την Δ.Ο.Υ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα παρακάτω:

Έως τις 27 Ιουλίου η προθεσμία μηχανημάτων POS

Το ΙΚΕΠ-Λογιστικό Γραφείο ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ προς ενημέρωση όλων των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι έως τις 27 Ιουλίου θα πρέπει 96 κατηγορίες επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών να προμηθευτούν μηχανάκια πληρωμής POS.

Σε όλους όσους δεν βάλλουν στην επιχείρησή τους POS απειλούνται με πρόστιμο 1500 €.

Σελίδες