ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έως 31 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων για επιστροφή Φ.Π.Α Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος

Έως της 31 Οκτωβρίου οι αγρότες που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ ζητώντας την επιστροφή του Φ.Π.Α. Απαραίτητα έγγραφα προς την Δ.Ο.Υ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα παρακάτω:

Έως τις 27 Ιουλίου η προθεσμία μηχανημάτων POS

Το ΙΚΕΠ-Λογιστικό Γραφείο ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ προς ενημέρωση όλων των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι έως τις 27 Ιουλίου θα πρέπει 96 κατηγορίες επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών να προμηθευτούν μηχανάκια πληρωμής POS.

Σε όλους όσους δεν βάλλουν στην επιχείρησή τους POS απειλούνται με πρόστιμο 1500 €.

Στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου η πληρωμή του Α21

Μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή για τους δικαιούχους που υπέβαλλαν Α21ν έως και τι; 30/06/2017 καθώς και σε όσους έχουν εκκρεμότητες από αιτήσεις προηγούμενων ετών.

Για όσες αιτήσεις δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος καθώς και για όσες υποβλήθηκαν από 1/7/2017 και μετά η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει στην επόμενη δόση.

Ποιοι επαγγελματίες είναι υπόχρεοι να έχουν POS έως 27 Ιουλίου;

Υπόχρεοι εγκατάστασης τερματικών μηχανημάτων POS είναι 85 κλάδοι επαγγελματιών όπου καλούνται έως της 27 Ιουλίου 2017 να προβούν στην εφαρμογή του άρθρου 65 του ν. 4446/2016, Ά 240.

Το αφορολόγητο θα «χτίζεται» πλέον με χρήση καρτών και όχι με χάρτινες αποδείξεις. Τα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο έχει ως εξής:

Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων έως 17 Ιουλίου 2017

Επίσημα πλέον έχει δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων έως και τις 17 Ιουλίου 2017.

Όσοι λοιπόν φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει την φορολογική τους δήλωση έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν έως τις 17 Ιουλίου ώστε να μην βρεθούν ληξιπρόθεσμοι και τεθούν στην διαδικασία επιβολής προστίμου.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ζητείται βοηθός λογιστή (θήλυ-άρρεν) με εμπειρία στην τήρηση βιβλίων ΄Β & ΄Γ κατηγορίας, ηλικίας άνω των 26 ετών, με πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και κάτοχος διπλώματος οδήγησης.

Αποστολή βιογραφικών: info@mpaltatzidou.gr   

Fax: 2332052831  

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2332042000/42888

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων, τους φόρους που προκύπτουν και τι ισχύει για τη φορολόγηση των αγροτών για το φορολογικό έτος 2016, από τη Δώρα Μπαλτατζίδου, Λογίστρια -Φοροτεχνικού

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η Δώρα Μπαλτατζίδου στο ATLAS TV, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν όλους τους φορολογούμενους, για τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το τι ισχύει πλέον στη φορολόγηση, με έμφαση στους αγρότες.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η τηλεφωνική συνέντευξη που στόχο έχει την ενημέρωση-πληροφόρηση των πολιτών.

Σελίδες