ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εν αναμονή του εξοικονομώ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για το νέο εξοικονομώ κατ’ οικον. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείου Περιβάλλοντος η φόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 28 Φεβρουαρίου. Το νέο εξ οικονομώ θα παρέχει επιδοτήσεις έως και 70 % του κόστους επένδυσης καθώς και άτοκα δάνεια σε νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ανοίγει και διευρύνεται δίνοντας ανάσα σε πολλές ομάδες καταναλωτών.  Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση μέσω της Η.ΔΙ.ΚΑ. www.idika.gr από τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να ελεγχθεί εάν πληρούν τα κριτήρια και τις διαδικασίες βάσει του νέου ΚΟΤ.

Στις 15 Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα ανοίξει στις 15 Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο νέο σύστημα που είχε ενεργοποιηθεί για το κοινωνικό μέρισμα έως και τις 30 Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα και αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

Κοπή πίτας 2018 στο ΙΚΕΠ-Λογιστικό Γραφείο ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ

Παρουσία του πατέρα Γεωργίου ιερωμένου Αγ. Παρασκευής Κοπανού και του Ηγούμενου της Ι.Μ. Καλλίπετρας πατέρα Παλαμά το ΙΚΕΠ-Λογιστικό Γραφείο της Δώρας Μπαλτατζίδου πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τον καθιερωμένο αγιασμό για το νέο έτος και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας.

Σε ισχύ το «περιβαλλοντικό τέλος» στις πλαστικές σακούλες. Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις και για τους καταναλωτές;

Από την 1 Ιανουαρίου 2018 οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση σακούλας υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο πλαστικής σακούλας για την διάθεση τους στους καταναλωτές. Το τέλος αυτό για το 2018 προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών συν Φ.Π.Α και για το 2019 στα 7 λεπτά συν Φ.Π.Α

Έως σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα-Θα δοθεί παράταση μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν συμπληρώσει και υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση έως και σήμερα θα βρεθούν εκτός,  πλην ορισμένων περιπτώσεων για τις οποίες αναμένεται να δοθεί παράταση.

Σελίδες