ΝΕΟ! Τι θα ισχύσει τελικά για Κάρτα Σίτισης, Επίδομα Ενοικίου & Δωρεάν Ρεύμα

ΝΕΟ! Τι θα ισχύσει τελικά για Κάρτα Σίτισης, Επίδομα Ενοικίου & Δωρεάν Ρεύμα

Σύμφωνα με όσο ισχύουν έως σήμερα το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής γίνεται λόγος για εκ νέου επέκταση του προγράμματος έως τα τέλη του έτους για δικαιούχους των οποίων ο δήμος δεν θα είναι μέσα στις επιλέξιμες περιοχές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση η συγκεκριμένη επέκταση θα είναι προσωρινή και θα υπάρξει επανακαθορισμός των δικαιούχων που έχουν δημιουργήσει το σχετικό μητρώο, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο δίκαιοι η χορήγηση των παραπάνω παροχών.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης πρόκειται να εφαρμοστεί σε 30 δήμους από τις 13 περιφέρειες όλης της χώρας με βάση τους επίσημους δείκτες φτώχειας και ανεργίας.

Όλα τα παραπάνω θα εφαρμοστούν  προσωρινά έως τα τέλη του έτους εφόσον από 1.1.2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους δήμους της χώρας με προοπτική να ωφεληθούν από αυτήν  τουλάχιστον 700.000 πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.